....Dimecres, 18 de desembre..Miércoles, 18 de diciembre..x.... de 2019
18:00 ....hores..horas..x....
....Paranimf..Paraninfo..... Centre Cultural La Nau
....Carrer de la Universitat, 2 - 46003 València..Calle de la Universidad, 2 - 46003 Valencia..x....
....Entrada lliure. Aforament limitat..Entrada libre. Aforo limitado..x....
....A càrrec de Josep Piqué Camps. Exministre d’Afers Exteriors del Govern d’España. ..A cargo de Josep Piqué Camps. Ex-ministro de Asuntos Exteriores del Gobierno de España. ....
....Cicle
Les raons d’Europa ..Ciclo
Las razones de Europa....
....Organitza
Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Esport i el Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València ..Organiza
Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Esport y el Centro de Documentación Europea de la Fundación General de la Universitat de València....
....Col·labora
Acció Jean Monnet de la Comissió Europea ..Colabora
Acción Jean Monnet de la Comisión Europea....
Josep Piqué Camps
....Llicenciat amb Premi Extraordinari i doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials, amb excel·lent cum laude, per la Universitat de Barcelona i Llicenciat en Dret en la mateixa universitat. Des del punt de vista acadèmic, és professor titular de Teoria econòmica des de 1984. A més ha sigut també economista titular del Servei d’Estudis de “La Caixa” entre 1984 i 1985.
Va ser director general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya entre 1986 i 1988. A la fi d’aquest any es va incorporar com a conseller en Explosivos Río Tinto i en S. A. Cros, que poc després es van fusionar per crear ERCROS, la principal empresa química espanyola, on era el responsable d’Estratègia Corporativa. En 1992 va assumir la presidència executiva de l’empresa, fins a maig de 1996, a més de presidir algunes de les seues filials més importants, com Fertiberia o Erkimia.
La seua nova etapa pública arranca amb la incorporació al Govern d’Espanya com a ministre d’Indústria i Energia (1996-2000) i com a ministre portaveu del Govern (1998-2000), ministre d’Afers Exteriors (2000-2002) i ministre de Ciència i Tecnologia (2002-2003). Va ser membre del Congrés dels Diputats encapçalant la candidatura en la circumscripció de Barcelona del Partit Popular, entre el 2000 i el 2003.
Després de la seua eixida d’aquest ministeri, es trasllada a Catalunya per presidir el PP (2002-2007), on es presenta com a candidat en les eleccions de 2003. Durant aquests anys, Josep Piqué exerceix com a president del grup parlamentari en la cambra catalana i senador per designació autonòmica fins a l’any 2007, en què presenta la seua dimissió irrevocable i la seua conseqüent eixida de la política.
A partir de llavors, torna a ocupar diferents llocs de rellevància en l’empresa privada. Va ser president de Mixta Africa i de Bodaclick, i entre el 2007 i el 2013 va presidir la companyia aèria Vueling Airlines, amb seu a Barcelona, on va viure el seu intens creixement i la fusió amb Clickair. Compagina aquesta responsabilitat amb la presidència del Cercle d’Economia (2011-2013), del qual ja va ser president entre 1995 i 1996, i membre del Consell d’AIRBUS Group (2011-2014). A més va ser membre de diversos consells d’administració i consells assessors. Ja en 2013 s’incorpora al Grup OHL com a vicepresident i conseller delegat, on exercirà fins a 2016.
En l’actualitat, Josep Piqué exerceix com a conseller de diferents grups empresarials: és conseller independent dels consells d’administració de SEAT i Volkswagen Navarra i president de les respectives comissions d’Auditoria, Compliment i Bon Govern. És conseller també d’Abengoa i membre de la Comissió de Nomenaments i Retribucions. Piqué figura també com a membre de diferents consells assessors, entre aquests Stadler, Hotusa, Tradisa i Herbert&Smith Freehills. A més és president d’ITP Aero, vicepresident d’Alantra Corporate Finance i Senior Advisor, de Boston Consulting Group. Així mateix presideix Pasiphae Consultora Internacional i la seua filial Aviation Pasiphae.
En l’àmbit de la societat civil, Piqué presideix el Fórum i la Fundación España-Japón i és també president honorari de la Cámara de Comercio España-Corea i president fundador i president d’honor d’ABE, Asociación para la Búsqueda de la Excelencia. El seu compromís amb el sector empresarial ve reafirmat amb altres càrrecs, com la vicepresidència del Círculo de Empresarios o la presidència de la Fundación Iberoamericana Empresarial.
Josep Piqué és també president de CITPax, i membre o patró de diverses fundacions i associacions de la societat civil..Licenciado con Premio Extraordinario y Doctor en Ciencias Económicas y Empresariales, con sobresaliente cum laude, por la Universidad de Barcelona y Licenciado en Derecho en la misma Universidad. Desde el punto de vista académico, es Profesor Titular de Teoría Económica desde 1984. Además ha sido también Economista Titular del Servicio de Estudios de “La Caixa” entre 1984 y 1985.
Fue Director General de Industria de la Generalitat de Catalunya entre 1986 y 1988. A finales de ese año se incorporó como Consejero en Explosivos Río Tinto y en S. A. Cros, que poco después se fusionaron para crear ERCROS, la principal empresa química española, siendo el responsable de Estrategia Corporativa. En 1992, asumió la Presidencia Ejecutiva de la empresa, hasta mayo de 1996, además de presidir algunas de sus filiales más importantes, como Fertiberia o Erkimia.
Su nueva etapa pública arranca con la incorporación al Gobierno de España como Ministro de Industria y Energía (1996-2000) y como Ministro Portavoz del Gobierno (1998-2000), Ministro de Asuntos Exteriores (2000-2002) y Ministro de Ciencia y Tecnología (2002-2003). Fue miembro del Congreso de los Diputados, encabezando la candidatura en la circunscripción de Barcelona del Partido Popular, entre el 2000 y el 2003.
Tras su salida de este ministerio se traslada a Cataluña para presidir el PP (2002-2007), dónde se presenta como candidato en las elecciones de 2003. Durante estos años, Josep Piqué ejerce como Presidente del grupo Parlamentario en la cámara catalana y senador por designación autonómica hasta el año 2007, en el que presenta su dimisión irrevocable y su consecuente salida de la política.
A partir de entonces, vuelve a ocupar diferentes puestos de relevancia en la empresa privada. Fue Presidente de Mixta Africa y de Bodaclick, y entre el 2007 y el 2013 presidió la compañía aérea Vueling Airlines con sede en Barcelona, donde vivió su intenso crecimiento y su fusión con Clickair. Compagina esta responsabilidad con la presidencia del Círculo de Economía (2011-2013), del que ya fue Presidente entre 1995 y 1996, y miembro del Consejo de AIRBUS Group (2011-2014). Además fue miembro de diversos Consejos de Administración y Consejos Asesores. Ya en el 2013 se incorpora al Grupo OHL como vicepresidente y Consejero Delegado donde ejercerá hasta 2016.
En la actualidad, Josep Piqué ejerce como consejero de diferentes grupos empresariales; es consejero independiente de los Consejos de Administración de SEAT y Volkswagen Navarra y presidente de las respectivas Comisiones de Auditoría, Cumplimiento y Buen Gobierno. Es consejero también de Abengoa y miembro de la Comisión de Nombramientos y Retribuciones. Piqué figura también como miembro de diferentes Consejos Asesores entre ellos Stadler, Hotusa, Tradisa y Herbert&Smith Freehills. Además es Presidente de ITP Aero, Vicepresidente de Alantra Corporate Finance y Senior Advisor de Boston Consulting Group. Asimismo preside Pasiphae Consultora Internacional y su filial Aviation Pasiphae.
En el ámbito de la sociedad civil, Piqué preside el Foro y la Fundación España-Japón y es también presidente honorario de la Cámara de Comercio España-Corea y presidente fundador y presidente de honor de ABE, la Asociación para la Búsqueda de la Excelencia. Su compromiso con el sector empresarial viene reafirmado con otros cargos como la vicepresidencia del Círculo de Empresarios o la presidencia de la Fundación Iberoamericana Empresarial.
Josep Piqué es también presidente de CITPax, y miembro o patrono de diversas Fundaciones y Asociaciones de la sociedad civil.....