....Dimarts, 23 de juliol..Martes, 23 de julio..x.... de 2024
11:00 ....hores..horas..x....
....Aula Magna. Centre Cultural La Nau. Entrada lliure. Aforament limitat ..Aula Magna. Centre Cultural La Nau. Entrada libre. Aforo limitado ....
....
JORNADA
La nova directiva europea de protecció i assistència a les víctimes de violència de gènere i la ciberviolència
Intervienen:
Paz Lloria García
Catedràtica de Dret Penal. Universitat de València
Beatriz Belando Garín
Professora titular, acreditada com a catedràtica, de Dret Administratiu. Universitat de València
Presenta:
Ester Alba Pagán
Vicerectora de Cultura i Societat. Universitat de València
..
JORNADA
La nueva directiva europea de protección y asistencia a las víctimas de violencia de género y la ciberviolencia
Intervenen:
Paz Lloria García
Catedrática de Derecho Penal. Universitat de València
Beatriz Belando Garín
Profesora titular, acreditada como catedrática, de Derecho Administrativo. Universitat de València
Presenta:
Ester Alba Pagán
Vicerectora de Cultura i Societat. Universitat de València ....
....Organitza
Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València
..Organiza
Escola Europea de Pensament Lluís Vives del Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València
....
Paz Lloria García
....Catedràtica de Dret Penal a la Universitat de València i vicesecretària general d’aquesta institució. Ha sigut també vicesecretària de la Facultat de Dret, directora de la Càtedra de Protecció Ciutadana i Policia Local i codirectora del màster en Dret i Violència de Gènere de la Universitat de València.
Llicenciada per la Universitat de València (1992) i doctora en Dret per la mateixa Universitat (2000), va completar la seua formació amb estades d'investigació a l'Institut für Kriminologie und Wirtschaftsstrafrecht (Freiburg i.br.Alemanya). També ha realitzat estades a la Universitat Nacional de Mar del Plata i a la Universitat de Mòdena. Ha sigut cridada a deposar com a experta en la Comissió especial de l'estudi per a la problemàtica de les persones desaparegudes sense causa aparent del Senat d'Espanya i en el Consell d'Europa en matèria de violència de gènere digital. Ha dictat conferències a països europeus i americans. Igualment, ha impartit més de 150 conferències a Espanya i també a Itàlia, Estrasburg, Portugal, Colòmbia, l'Argentina, Costa Rica, Mèxic i Papua Nova Guinea.
Les seues investigacions abasten diferents àrees del dret penal i en aquests moments la seua principal línia d'investigació se centra en el dret penal informàtic, amb especial atenció a l'anàlisi de la delinqüència que es produeix en xarxa, i fonamentalment en les xarxes socials, on cobra especial rellevància la delinqüència a l'entorn de la parella com a violència de gènere (atemptats contra la llibertat sexual, la llibertat, la intimitat, econòmics, etc.). Ha publicat 4 monografies i més de 70 articles i capítols de llibre de caràcter científic, a més de participar també en publicacions de divulgació jurídica i premsa, ràdio i televisió general. ..Catedrática de Derecho penal en la Universitat de València, Vicesecretaria General de la misma Universidad. Ha sido también Vicesecretaria de la Facultad de Derecho, directora de la Cátedra de Protección Ciudadana y Policía Local y co-directora del Master en Derecho y Violencia de Género de la Universidad de Valencia.
Licenciada por la Universitat de València (1992) y Doctora en Derecho por la misma Universidad (2000), completó su formación con estancias de investigación en el Institut für Kriminologie und Wirtschaftsstrafrecht (Freiburg i.br.Alemania). También ha realizado estancias en la Universidad Nacional de Mar del Plata y en la Universidad de Módena. Ha sido llamada a deponer como experta en la Comisión especial del estudio para la problemática de las personas desparecidas sin causa aparente del Senado de España y en el Consejo de Europa en materia de violencia de género digital. Ha dictado conferencias en países europeos y americanos. Igualmente ha impartido más de 150 conferencias en España y también en Italia, Estrasburgo, Portugal, Colombia, Argentina, Costa Rica, Méjico, y Papúa Nueva Guinea.
Sus investigaciones abarcan diferentes áreas del Derecho penal, constituyendo en estos momentos la principal línea de investigación la referida al Derecho penal informático, prestando especial atención al análisis de la delincuencia que se produce en Red, y fundamentalmente en el entorno de las redes sociales, donde cobra especial relevancia la delincuencia en el entorno de la pareja como violencia de género (atentados contra la libertad sexual, la libertad, la intimidad, económicos, etc.). Ha publicado 4 monografías, y más de 70 artículos y capítulos de libro de carácter científico, participando también en publicaciones de divulgación jurídica y prensa, radio y televisión general. ....
Beatriz Belando Garín
....Doctora en Dret i professora titular de Dret Administratiu a la Universitat de València (acreditada a catedràtica al juny de 2023). Ha sigut vicedegana de la Facultat de Dret de la Universitat de València i codirectora del màster en Dret i Violència de Gènere.
Com a experta en matèria de gènere i mercat financer, ha col·laborat amb la Comissió Nacional del Mercat de Valors i amb la Generalitat Valenciana. En aquest últim cas, destaca la seua condició de membre de les comissions encarregades de la redacció del Llibre violeta per a la reforma de la funció pública valenciana (2016) i del II Pla d'Igualtat de la Generalitat Valenciana. També ha col·laborat en la redacció del III Pla d'Igualtat de la Universitat de València 2019-2022 i és formadora habitual de l'Institut d'Administració Pública Valenciana.
Amb 4 monografies, 66 capítols de llibres i 41 articles de revistes, les seues línies d'investigació són la Igualtat, les vies alternatives als recursos administratius i la protecció dels consumidors vulnerables de productes financers. ..Doctora en Derecho y Profesora Titular de Derecho Administrativo en la Universidad de Valencia (Acreditada a Catedrática en junio de 2023). Ha sido Vicedecana de la Facultad de Derecho de la Universitat de València y co-directora del Master en Derecho y Violencia de Género.
En su condición de experta en materia de género y mercado financiero ha colaborado con la Comisión Nacional del mercado de Valores y con la Generalidad Valenciana. En este último caso destaca su condición de miembro de la Comisión encargada de la redacción del Libro Violeta para la reforma de la Función Pública Valenciana (2016), el II Plan de Igualdad de la Generalidad Valenciana y del III Plan de Igualdad de la Universitat de València 2019-2022, además de ser formadora habitual del Instituto de Administración Pública Valenciana.
Con 4 monografías, 66 capítulos de libros y 41 artículos de revistas, sus líneas de investigación son la Igualdad, las vías alternativas a los recursos administrativos y la protección de los consumidores vulnerables de productos financieros. ....
Sinopsi
La Directiva (UE) 2024/1385 del Parlament Europeu i del Consell, de 14 de maig de 2024, sobre la lluita contra la violència contra les dones i la violència domèstica, és el primer text europeu que estableix línies comunes per a tots els estats amb la finalitat de prevenir i sancionar conductes generadores de violència de gènere. Amb ella, es pretén complir els mandats internacionals per a eliminar qualsevol classe de discriminació per raó de gènere. La norma, a més, conté previsions específiques per a la prevenció i acompanyament de les víctimes i de sanció.
La catedràtica Paz Lloria destaca que "resulten especialment interessants les previsions en l'àmbit de la denominada ciberviolència o violència digital de gènere, un nou mode d'agressió a les dones que requereix canvis en la normativa penal del nostre ordenament jurídic, la qual cosa cal vincular amb els recents casos de delictes comesos a través de les tecnologies, no sols en relació amb la difusió d'imatges íntimes sinó també amb l'ús indegut de la intel·ligència artificial. Això obligarà a modificacions en el Codi Penal per a adaptar-lo a les noves exigències europees". Els països membres disposaran de tres anys per a aplicar les directrius